Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

200 θέσεις εργασίας σε Γιάννενα και Αιτωλοακαρνανία

Εικόνα του άρθρου 200 θέσεις εργασίας σε Γιάννενα και Αιτωλοακαρνανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2017, 21:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας σε καθεμία από τις περιοχές των Ιωαννίνων/Θεσπρωτίας και της Αιτωλοακαρνανίας πρόκειται να δημιουργηθούν με άξονα τις γεωφυσικές σεισμικές έρευνες που προγραμματίζει να διενεργήσει η Energean Oil & Gas στην προσπάθεια εντοπισμού κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην ημερίδα με τίτλο «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στην ημερίδα, ο τεχνικός σύμβουλος της Energean Κώστας Νικολάου επεσήμανε ότι οι έρευνες στα Γιάννενα πρόκειται να διεξαχθούν την περίοδο 2017-2018, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα ακολουθήσουν οι έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία, για την οποία εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο. Σε κάθε περιοχή, πριν από τις έρευνες, θα προηγηθούν εκδηλώσεις για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περί τις 60 άμεσες θέσεις εργασίας και περίπου τριπλάσιες έμμεσες αναμένεται να δημιουργηθούν με άξονα την ανάπτυξη του διαπιστωμένου κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Δυτικό Κατάκολο (Πύργος Ηλείας), με πρώτο μέλημα την απασχόληση τοπικού εργατικού δυναμικού. Το πρόγραμμα για το Δυτικό Κατάκολο υποβλήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Εnergean στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης ότι έχει δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες θέσεις εργασίας με άξονα την παραγωγή και επεξεργασία υδρογονανθράκων στον Πρίνο από το 2008 και μετά «παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια σε ύφεση» όπως υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back