Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό πήρε άριστα… Erasmus+

Εικόνα του άρθρου Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό πήρε άριστα… Erasmus+
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2019, 21:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων πήρε έγκριση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ της βασικής δράσης ΚΑ1/Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων του τομέα σχολικής εκπαίδευσης για το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, η αίτηση που υπέβαλε η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου με τίτλο «Ανοιχτές Δημιουργικές Τάξεις στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» εγκρίθηκε για χρηματοδότηση, με βαθμολογία 91/100.

Η παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών που κατέθεσε την πρόταση αποτελείται από τις Μαρία Ζάρρα – Φλούδα, διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Ιωαννίνων, Κατερίνα Μάκη, , Αγγελική Νικολού, και Κατερίνα Αικατερίνη Τζούμα,  υπεύθυνη επικοινωνίας.

Τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου θα ταξιδέψουν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, προκειμένου να επιμορφωθούν σε νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις, όπως τη μάθηση που βασίζεται στα Projects, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων του 21ου αιώνα, την προώθηση σε ευέλικτα και δυναμικά μαθησιακά περιβάλλοντα (π.χ. CLIL, STEAM) και γενικότερα την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και καλών διδακτικών πρακτικών στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back