Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

18 ώρες με κρούσμα

Εικόνα του άρθρου 18 ώρες με κρούσμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2020, 15:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δουλειά των υγειονομικών συνεχίζει να κρύβει «παγίδες», οι οποίες επιτάσσουν περισσότερα μέτρα ασφάλειας, αλλά και επιπλέον εφεδρείες σε προσωπικό, οι οποίες δεν υπάρχουν.

Η διήγηση υγειονομικού (τα στοιχεία είναι στη διάθεση του Τύπου Ιωαννίνων) για μια περίπτωση ασθενή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, είναι ενδεικτική:

«Ξημερώματα 1 πμ στις 16/12 διακομίζεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, γυναίκα πάνω από 70 ετών σε πολύ βαριά κατάσταση.

Στα ΤΕΠ καταγράφεται ότι ο σύζυγος νοσηλεύεται στη μονάδα covid του Χατζηκώστα και ότι η ίδια είχε αρνητικό μοριακό τεστ 24 με 48 ώρες πριν, το οποίο έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Η κλινική εικόνα της δεν έχει καθόλου συμπτώματα στο αναπνευστικό και αντιμετωπίζεται ως «αρνητική» ασθενής.

Εκτιμάται στο ΤΕΠ, οδηγείται στην ανάνηψη του ΤΕΠ χωρίς αρνητική πίεση, κάνει ακτινογραφίες στο ΤΕΠ, αξονικές στο ακτινολογικό και εισάγεται στην Παθολογική.

Λόγω επείγουσας ανάγκης αιμοκάθαρσης μεταφέρεται σε μονόκλινο της Νεφρολογικής κλινικής, σε βαριά κατάσταση και συνεχιζόμενες συνθήκες πρόκλησης αερολύματος. Διαπιστώνεται εκεί ότι, πλην του συζύγου, δύο ακόμα στενές επαφές της είναι θετικοί και σε καραντίνα.

Γίνεται μοριακός έλεγχος και υποβάλλεται σε δύο  συνεχόμενες συνεδρίες αιμοκάθαρσης σε μονόκλινο θάλαμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και με μέσα προστασίας για θετικό ασθενή.

Το απόγευμα γύρω στις 5 μμ, στο τέλος της αιμοκάθαρσης το αποτέλεσμα του τεστ έρχεται και είναι θετικό.

Από την ιχνηλάτηση, μπαίνουν σε καραντίνα 4 νοσηλευτές των ΤΕΠ, κανείς γιατρός λόγω αδυναμίας αντικατάστασης τους, 2 γιατροί  και 4 νοσηλευτές της Νεφρολογικής  για 8 ημέρες, 1 γιατρός και 2 Νοσηλευτές της παθολογικής για 4 ημέρες, 1 καθαρίστρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και μια αποκλειστική νοσηλεύτρια της ασθενούς.

Η ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΛ2 του ΠΓΝΙ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back