ΓΙΑΝΝΕΝΑ

135 πόλεις και τα Γιάννενα σε ψηφιακή πρωτοβουλία

Εικόνα του άρθρου 135 πόλεις και τα Γιάννενα σε ψηφιακή πρωτοβουλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2021, 15:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο Intelligent City Challenge (2ο City Lab) στις 16-19 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υποστηρίζει 136 συνολικά πόλεις, στη χρήση των πιο προωθημένων τεχνολογιών, ώστε να «ηγηθούν» στην «’έξυπνη’, ‘πράσινη’ και κοινωνικά υπεύθυνη επανάκαμψη», σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, θα είναι «mentee city», θα έχει δηλαδή τη στήριξη σε θέματα τεχνογνωσίας, «προσαρμοσμένης στις ανάγκες της πόλης».

Στην Ελλάδα, συμμετέχουν 11 πόλεις στην πρωτοβουλία. Τα Γιάννενα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας, «σκοπεύουν να αυξήσουν τις ψηφιακές ικανότητες των πολιτών, ώστε να αυξήσουν την απασχολησιμότητα και να βελτιώσουν τον πιο σημαντικό τομέα της περιφέρειας, τον τουρισμό».

Βέβαια, ο τουρισμός δεν είναι ο «πιο σημαντικός τομέας» στην Ήπειρο, οικονομικά.

Ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σκοπός είναι να διαμορφωθεί ένας «οδικός χάρτης» για την υλοποίηση «υφιστάμενων στρατηγικών» του Δήμου, «ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της πόλης, να υλοποιήσει έργα που δίνουν μετρήσιμα αποτελέσματα στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και να γίνει μέρος ενός διεθνούς δικτύου καινοτομίας και συνεργασίας, που εργάζεται προς την κατεύθυνση των στόχων που έχουν τεθεί για την αειφόρο ανάπτυξη».

Κατά το διάστημα 16-19 Φεβρουαρίου 2021 οργανώνεται το 2ο City Lab, του οποίου η 1η ημέρα είναι ανοικτή στο κοινό. Εγγραφές και παρακολούθηση, εδώ: https://www.intelligentcitieschallenge.eu/events/2nd-icc-city-lab

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back