Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

13 Απριλίου: Η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου 13 Απριλίου: Η εικόνα της πανδημίας στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2020, 17:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με χτες όσον αφορά την εικόνα που υπάρχει στην Ήπειρο για κρούσματα από κορονοϊό. Τα καλά νέα είναι ότι η υγεία όσων νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, πάει καλύτερα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σημερινή επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για το περιστατικό από τα Γιάννενα. Ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

-Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερή.

-Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται  τρία  διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

Το πρώτο είναι το θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την υγεία του ασθενή να είναι βελτιωμένη.   

Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.

Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Γιάννενα, του οποίου η κατάσταση της υγείας είναι βελτιωμένη και είναι ασυμπτωματικός. Οι διαπιστωμένες επαφές του νέου θετικού περιστατικού, που προέκυψαν από την άμεση ιχνηλάτηση βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.

-Κατά τη χτεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έξι νέα δείγματα τα οποία αφορούσαν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

-Σήμερα στάλθηκαν 12 νέα δείγματα για εξέταση.

-Από το σύνολο των 141 δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα 12 ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

-Σήμερα στάλθηκαν 12 νέα δείγματα τα οποία ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες και αναμένονται αποτελέσματα.

-Τα  τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 375 δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα 12 ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

-Τέσσερα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.

-Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2.

-Ελήφθησαν τέσσερα νέα δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα.

-Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

-Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο χθες Κυριακή.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

-Σήμερα δεν απαιτήθηκε η λήψη νέου δείγματος.

-Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 33 δείγματα και ήταν όλα αρνητικά.

-Στο κάμπινγκ του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται 41 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back