Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 11-09-2016, 11:36
ΚΟΣΜΟΣ

Δεκαπέντε χρόνια από το μεγαλύτερο τρομοκρατικό κτύπημα στην Αμερική. 11 Σεπτεμβρίου 2001, η Νέα Υόρκη και όλος ο κόσμος παγώνουν, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη. Πάνω από τον 75ο όροφο το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν.

Σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι σπεύδουν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 π.μ., οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, με 64 επιβαίνοντες, να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Αυτό το τραγικό πρωινό μέλη του φωτογραφικού πρακτορείου Magnum διασκορπίζονται μετά τη μηνιαία συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη να τεκμηριώσουν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν. Οι φωτογραφίες τους συγκεντρώθηκαν σε ένα άλμπουμ με τίτλο «New York September 11». 

Μερικές από αυτές σας παρουσιάζουμε σήμερα.


1, Πεζοί τρέχουν να σωθούν από τα συντρίμμια του δεύτερου Πύργου που καταρρέει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Ο πρώτος Πύργος θα πέσει λίγα λεπτά αργότερα (φωτ. Susan Meiselas/Magnum Photos)


Ένας μοναχικός πυροσβέστης ψάχνει ανάμεσα στα συντρίμμια (φωτ. Steve McCurry/Magnum Photos)


Σαν έκρηξη ηφαιστείου ο βόρειος πύργος καταρρέει στο Μανχάταν (φωτ. Steve McCurry/Magnum Photos)


Συνεργεία ξεκινούν να καθαρίζουν τα βουνά από συντρίμμια από την κατάρρευση των πύργων (φωτ. Steve McCurry/Magnum Photos)


Ένα μήνυμα γραμμένο σε καπό αυτοκινήτου (φωτ. Alex Webb/Magnum Photos)


Η τρυφερή στιγμή μητέρας και παιδιού σε ταράτσα στο Μπρούκλιν. Στο βάθος ο καπνός τυλίγει το Μανχάταν (φωτ. Alex Webb/Magnum Photos)


Τα συντρίμμια από την κατάρρευση των πύργων έχουν κατακλύσει το Μανχάταν (φωτ. Steve McCurry/Magnum Photos)


Ένας άντρα διαβάζει ένα χαρτί που βρήκε στο δρόμο (φωτ. Larry Towell/Magnum Photos)


Άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες μάσκες για να προστατευθούν από τους καπνούς (φωτ. Gilles Peress/Magnum Photos)


Liberty Plaza (φωτ. Susan Meiselas/Magnum Photos)

ΠΗΓΕΣ: magnumphotos, cnn

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso