Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

100+100 tablets στην ΠΕΔ Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου 100+100 tablets στην ΠΕΔ Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2020, 15:57
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ΠΕΔ Ηπείρου πήρε απόφαση, στις 25 Νοεμβρίου για την αγορά συνολικά 230 τάμπλετ, για την κάλυψη των αναγκών που δήλωσαν οι διευθυντές των σχολείων της περιοχής.

Ήδη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, προμηθεύτηκε τις πρώτες 100 συσκευές, με δεδομένες «τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών τις τελευταίες μέρες», όπως αναφέρει.

Άμεσα, θα έχει στη διάθεσή της άλλες 100 συσκευές. Επίσης, θα διατεθούν άλλες 50 συσκευές, από δωρεά.

Έτσι λοιπόν, και ενώ οι κυβερνητικές δηλώσεις περί «κάλυψης αναγκών» και άγνοιας περί ελλείψεων είναι δύο εβδομάδων περίπου, με την πρωτοβουλία της ΠΕΔ θα μοιραστούν συσκευές, όπου χρειάζονται, λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Σήμερα (10 Δεκεμβρίου) το πρωί, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης είχε τηλεδιάσκεψη με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κώστα Καμπουράκη και εκπροσώπους των περιφερειακών ενοτήτων.

Ο κ. Καμπουράκης είπε ότι «οι συνολικές ανάγκες για ηλεκτρονικά βοηθήματα στην Ήπειρο, μειώνονται σημαντικά, μετά την προμήθεια και κατανομή στα σχολεία της περιοχής, από το Υπουργείο Παιδείας, 1.516 τάμπλετ, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στα σχολεία».

Επίσης, άλλοι Δήμοι «έχουν προχωρήσει από μόνοι τους, τις τελευταίες μέρες, στην προμήθεια τάμπλετ, ώστε μειώνονται ακόμα περισσότερο οι ανάγκες», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης θα «επικαιροποιήσει τις ανάγκες» για να μοιραστούν τα 100 τάμπλετ, άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back